Intalnirea finala de proiect
In perioada 30-31 martie 2017, a avut loc la sediul Institutului de Chimie Macromoleculară “Petru Poni” din Iasi întalnirea finală din cadrul proiectului ACTIBIOSAFE. Toți partenerii și-au prezentat cele mai importante rezultate realizate în cadrul proiectului și au fost de accord că aceste rezultatele excepționale pot constitui baza unor noi propuneri de proiecte naționale și internaționale. Membrii proiectului și-au exprimat mulțumirea unei foarte bune colaborări între parteneri și coordonatorul de proiect care a condus la obținerea unor cunoștințe valoroase în domeniul ambalajelor alimentare. Rapoartele științifice și financiare finale trebuie realizate până la 30 iunie 2017.
- Detalii
Workshop International “Progrese în domeniul materialelor antimicrobiene”, Iasi, 30 Martie, 2017
Institutul de Chimie Macromoleculară “Petru Poni”, coordonatorul proiectului ACTIBIOSAFE, a organizat un workshop internațional “Progrese în domeniul materialelor antimicrobiene”, în perioada ultimei întâlniri de proiect care a avut loc în data de 30 Martie 2017, la sediul institutului din Iași, Romania. Peste 40 persoane au participat la acest eveniment, programul workshop-ului fiind impărțit în două secțiuni : I. Prezentări orale – moderatori dr. Morten Sivertsvik (NOFIMA) și dr. Laurenţiu Moldovan (RODAX) and II. Poster session – moderator dr. Mihai Brebu (PPIMC). Prima secțiune a inclus 12 prezentări științifice (5 cu autori din străinătate și 3 prezentări cu autori comuni din proiect), iar a doua secțiune a cuprins 18 postere (6 cu autori din străinătate 3 prezentări cu autori comuni din proiect și 2 din industrie). S-au discutat rezultate inovatoare din domeniul ambalării active, proprietăților fizico-mecanice, antibacteriene, antioxidante si de degradare a unor biocompozite, dar si direcții recente de cercetare în domeniul ambalajelor alimentare. Au fost prezentate caserolele si filmele dezvoltate in cadrul proiectului, precum și alte rezultate practice din proiecte similare dezvoltate de participanții la workshop.
International workshop ACTIBIOSAFE-30March2017.pdf
Actibiosafe_Agenda_workshop__Iasi_30_March_2017.pdf
- Detalii
A Cincea Intalnire Tehnica
In perioada 14-15 noiembrie 2016, toți partenerii implicați în desfășurarea proiectului au participat la a cincea Ședință Tehnică, organizată de către Partenerul 4, USAMVB București. Agenda de lucru a acoperit următoarele aspecte: stadiul actual al experimentelor din cadrul WP3, planul de acțiune pentru WP4, activitățile de diseminare și aspecte administrative și financiare. Dr. Octaviana Marincaş, ofițerul de proiect din partea autorității contractante române, ANCSI București, a prezentat participanților la proiect noi oportunități pentru colaborări viitoare în cadrul programului SEE. În cadrul activităților de diseminare, coordonatorul și responsabilii partenerilor din proiect au acordat un interviu doamnei Corina Negrea, editor șef al Departamentului de Știință din cadrul Radio Romania Cultural. Interviul a cuprins aspecte legate de scopul proiectului și rolul partenerilor de proiect, rezultatele estimate, precum și impactul social al rezulatelor proiectului. Interviul a fost difuzat în data de 10 ianuarie 2017.
- Detalii
Workshop National “Ambalaje alimentare active”, Bucuresti, 28 Februarie, 2017
SC RODAX IMPEX SRL, în calitate de Partener 3 al proiectului ACTIBIOSAFE a organizat un atelier de lucru pentru promovarea rezultatelor proiectului. Workshop-ul național “Ambalaje alimentare active” s-a desfăşurat în data de 28 Februarie 2017, la sediul organizatorului din Bucuresti, Romania. Partenerii de proiect au discutat cu reprezentanți din industrie asupra posibilităților de dezvoltare a producției de ambalaje alimentare active. Au fost prezentate exemple de tăvițe şi folii realizate în cadrul proiectului.
Workshop-ACTIBIOSAFE-Rodax-RO.pdf
program workshop RODAX.pdf
- Detalii
A Patra Intalnire Tehnica
A patra Sedință Tehnică a fost organizată de către Partenerul 2, SC Institutul de Cercetari Produse Auxiliare Organice SA (ICPAO) în Medias, Romania, în perioada 19-20 mai 2016. Toți partenerii au participat la această ședință, discuțiile fiind împărțite în patru categorii: concluziile WP2, stadiul actual al experimentelor, planul de acțiune și activitățile de diseminare.
- Detalii